BANNER NO: R4
Karabük
28 Ocak, 2025, Salı
  • DOLAR
    34.06
  • EURO
    37.74
  • ALTIN
    2730.4
  • BIST
    9833.22
  • BTC
    57646.840$

İmren Lokumları

İmren Lokumları

İmren Lokumları Tarihçesi

Kurucumuz Hidayet Sezer 1926 SAFRANBOLU doğumludur. 1938 yılında ilk okulu bitirip, devrinin en iyi ustaları sayılan Helvacı Ahmet ve Şekerci Abdi'nin çırağı olarak meslek hayatına atılmıştır. 4 sene içinde kendini bu işte geliştirip 1942 yılında kalfalık beratını alarak İmren Lokumları'nı açmıştır. Ticarete eski çarşıda pazar yerindeki küçük bir dükkanda başlamıştır.

Halka şekeri, Nane Şekeri, ezme ve kaba şeker o günün şartlarında üretilebilen çeşitlerdir. Daha sonraları işini geliştirerek lokum, helva, akide şekeri imalatlarına başlamıştır. Eski çarşı kasaplar içinde, köy içi semtinde ve bostanbükü yolu üzerinde ticaretini ilerletmiştir. 1965 yılında Kıranköy semtinde tek iş yerinde hem imalat hem satış yaparak bir ilki gerçekleştirmiştir. 1990'lı yıllardan itibaren gelişme içine giren iç turizmin katkılarıyla ve Safranbolu'nun bir dünya kenti olarak kabul edilmesiyle birlikte lokumlarımız dostlara götürülebilecek tatlı birer armağan olarak poşetlerdeki yerini almıştır. 2000'li yıllara geldiğimizde İmren Lokumları 6 şubemizle siz değerli müşterilerimizin hizmetinde olmayı bir görev olarak kabul etmiştir.

İmalat

İmren Lokumları 6 şubemizle; temiz, hijyenik, gıda mühendisi kontrolünde, laboratuar analizleri yapılabilen imalathanemizle ve tecrübeli ustalarımızla siz değerli müşterilerimizin hizmetinde olmayı bir görev kabul ediyoruz. 63 yıllık tatlı bir havayı birlikte teneffüs etmek, dilek ve temennisi ile saygılar sunarız.

İmren Lokumları Müzesi

İlçemizde restorasyonu tamamlanan eski hükümet konağında Safranbolu Kaymakamlığı tarafından Kent Tarihi Müzesi oluşturulmuştur. Bu müzenin alt katında yer alan geçmişten günümüze el sanatları bölümündeki şekercilik müzesi İmren Lokumları tarafından düzenlenmiştir. Bugün üretimi yapılmayan veya çok nadir bulunan şekerleme çeşitleri sergilenmektedir. Bu ürünler arasında, kişniş şeker, halka şeker, nöbet şekeri, ezme şekerleri yer almaktadır. Ayrıca geçmiş dönemde kullanılan kazan, kürek, terazi, makas, şekerlik ve kavanozlar konuklarımızın ziyaretine sunulmuştur.


Konum: