© Ajans YediSekiz

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, süreç odaklı eğitim anlayışıyla köklü değişimler getiriyor.

Millî Eğitim Bakanlığı, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında eğitim sisteminde önemli bir yeniliğe imza atarak, ilkokul birinci sınıflarda geleneksel karne uygulamasını kaldırıyor. Bunun yerine, öğrencinin sosyal-duygusal becerilerden akademik kazanımlara kadar tüm yönleriyle değerlendirildiği "gelişim raporu" uygulaması başlatılıyor.

Yeni müfredat, beceri temelli bir yaklaşımla öğrencilerin sadece akademik başarılarına odaklanmak yerine süreç odaklı gelişimlerini ön plana çıkarıyor. Bu doğrultuda, ders kitapları ve ölçme- değerlendirme sistemleri yeniden düzenlenerek, kavramsal, sosyal- duygusal ve alan becerilerini kapsayan bir model sunuluyor.

Velilere rehberlik sağlayacak olan gelişim raporları, çocuklarının hangi alanlarda gelişim gösterdiğini ve hangi becerilere daha fazla destek gerektiğini somut önerilerle birlikte sunacak. İlk raporlar, 17 Ocak'taki yarıyıl tatilinde dağıtılacak ve veliler e-Okul sistemi üzerinden bu raporlara erişebilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı, bu değişiklikle bireysel gelişime odaklanan ve uluslararası standartlarla uyumlu bir eğitim modeli oluşturmayı hedefliyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, öğrencilerin bireysel potansiyellerini en üst düzeyde geliştirecek süreç odaklı bir yaklaşımla, eğitimde yeni bir dönemin kapılarını aralıyor.
Editör: Merve Doğa Ayyıldır 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER